Skip to content

Trainer/Coach Klantenservice (24-32 uur per week)

WeespKlantenservice

Functieomschrijving

Ligt je passie bij het vak van coach of trainer? Begeleid je graag collega's of een team bij hun ontwikkeling?

Stel, je moet onverwacht op zoek naar een woonruimte. Heb je dan recht op een woning? Zo ja op welke termijn? En, kom je dan in aanmerking voor een urgentie? Dit soort vragen komen binnen op het Klantcontactcentrum van WoningNet. Als trainer/coach zorg jij ervoor dat de medewerkers van het KCC op de hoogte zijn van de juiste spelregels van woonruimtebemiddeling in verschillende regio’s en dat zij beschikken over de juiste gespreksvaardigheden. De medewerkers geven deskundig advies om woningzoekenden verder te helpen in hun zoektocht naar een passende woning. Dat doen we klantgericht en deskundig; in het laatste klanttevredenheidsonderzoek in 2023 werden we met een 8.4 gewaardeerd. Daarnaast ondersteun je de kwaliteitscoaches in het continu verbeteren.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, flexibele en resultaatgerichte trainer/coach die het team kan ondersteunen. Jij bent in staat om nieuwe medewerkers in te werken op de wet- en regelgeving, trainen van de gewenste gesprekstechnieken en om hen wegwijs te maken in alle systemen waar de medewerkers op de klantenservice mee werken. We verwachten dan ook ICT ervaring. Door jouw enthousiasme binnen het team zorg je voor een hoge klanttevredenheid, medewerkersbetrokkenheid en een efficiënt werkend team. Je wilt de klant centraal stellen en ervoor zorgen dat zowel de klant als de medewerker in je team elk gesprek met een glimlach ophangt. Naast het trainen van communicatieve vaardigheden, train je medewerkers ook op hun schrijfvaardigheid.

De meeste tijd zul je besteden aan het inwerken van nieuwe medewerkers en het coachen en monitoren van bestaande medewerkers. Maar hiernaast is het ook belangrijk dat je zelf beschikt over de inhoudelijke kennis. Je zult dus ook op bepaalde momenten zelf woningzoekenden te woord moeten staan om feeling te houden met de werkzaamheden en de wet- en regelgeving die van toepassing is. Het kan ook voorkomen dat je een inhoudelijke bijdrage levert bij diverse projecten binnen onze organisatie die het KCC raken (b.v. implementatie van nieuwe communicatiekanalen). Je werkt op een afdeling waar ongeveer 45 medewerkers in contact zijn met de klant. Dit kan via telefoon, chat, WhatsApp, Social media of mail zijn. Jij bent de spin in het web op het gebied van het geven en/of schrijven van trainingen. Om alle ins en outs van onze Klantcontact organisatie goed mee te krijgen, ga je voordat je zelf trainingen en coaching gaat geven, eerst de lijn in om ervaring op te doen.


Het klantcontactcentrum van WoningNet

Gemiddeld komen er ongeveer 750 telefoontjes en 300 e-mails per dag van woningzoekenden binnen. Daarnaast komen er vragen binnen via Social media en Whatsapp. Het KCC geeft voorlichting aan woningzoekenden voor verschillende regio’s in Nederland. Door de diversiteit aan vragen en werkzaamheden is het een super afwisselende functie. We gooien je natuurlijk niet meteen in het diepe! De eerste maand staat volledig in het teken van het inwerkprogramma onder begeleiding van een ervaren kwaliteitscoach. Ook vinden wij het belangrijk om in jou te investeren: vanuit je persoonlijk ontwikkelplan volg je diverse vervolg trainingen.

Vereisten

Kun jij deze uitdaging aan?

Je hebt een gezonde dosis inlevingsvermogen, een proactieve instelling en bent een communicatief wonder. Uiteraard ben je klantgericht: je uitgangspunt is dat je medewerkers de verwachting van de woningzoekende laat overtreffen! Jij kunt medewerkers laten groeien in hun kennis en vaardigheden. Jij helpt de medewerkers bij de missie van WoningNet: Woningzoekenden helpen bij het vinden van een passende woning.


Dit helpt:

Enige jaren inbound werkervaring binnen een Klantcontact/Customer service omgeving als trainer/coach waar webcare en chat tot de communicatiekanalen behoren.

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt goede kennis van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt ervaring met het geven van trainingen;
  • Je hebt coachende vaardigheden om veranderingen teweeg te brengen;
  • Je beschikt over initiërend vermogen om verandering door te voeren;
  • Je weet in begrijpelijke taal procedures en regelgeving toe te lichten;
  • Je hebt aantoonbare ICT-affiniteit en kennis van klantcontactsystemen.

Wat bieden wij jou?

Ook al zijn de werkzaamheden in ons KCC nog zo afwisselend, wij snappen ook wel dat er meer nodig is om jou te laten solliciteren. Wat is er dan zo bijzonder aan het werken bij WoningNet? Allereerst heb je bij WoningNet niet gewoon een baan, jouw werk heeft impact. Jij verandert, samen met 45 ontzettend leuke collega’s iedere dag de wereld van woningzoekenden. Dit is dus dé kans om aan boord te komen. Al overtuigd? Je krijgt ook gewoon een prima salaris. Deze functie is ingeschaald in Schaal F van CAO Woondiensten.


Dan zit er dus maar één ding op. Solliciteren maar!

Wij ontvangen graag je CV en motivatie. Heb je vragen? Geef ons een belletje. Donata Leeflang, HR/Recruitment vindt het leuk om van je te horen : T 06-51524079.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar