Test Engineer (32-36 uur)

Functieomschrijving

Wil jij als IT professional software oplossingen testen en betrokken zijn bij het hele proces van applicatieontwikkeling? En werk je graag in een omgeving waar je veel vrijheid, flexibiliteit en eigen regie krijgt? Kom impact maken en draag als Test Engineer bij WoningNet mee aan onze missie: een passend huis voor iedereen.


Dit ben jij toch?

Als Test Engineer ben je kritisch en geeft het je een kick om fouten op te sporen en deze te herstellen. Je weet door je goede communicatieve vaardigheden jouw ervaringen en resultaten goed over te brengen bij de stakeholders. Daarnaast ben je gestructureerd en leg je testcases en testdata goed vast. Doordat je leergierig bent wil jij jezelf constant blijven ontwikkelen binnen onze organisatie. Als Test Engineer zorg jij ervoor dat de kwaliteit van de door WoningNet ontwikkelde software voldoet aan de gestelde eisen. Daarnaast signaleer je kwaliteitsafwijkingen en voer je waar nodig procesmatige controles uit. Jij houdt je ogen open voor andere gebieden waarop met IT winst valt te behalen. Je doet continue onderzoek naar verbeteringen. WoningNet werkt volgens de SAFe methodiek. Het spreekt je aan om Agile te werken en testautomatisering is voor jou een vanzelfsprekendheid. Binnen onze scrumteams is een Test Engineer multifunctioneel. Als Test Engineer ben je natuurlijk gespecialiseerd in testen, maar daarnaast pak je ook requirement engineering werkzaamheden op of help je met het oplossen van incidenten. Je neemt deel in een multidisciplinair zelf organiserend team.


Wat ga je concreet doen:

 • Je beschrijft en werkt testscripts uit voor de verschillende onderdelen van onze applicaties. 
 • Je test de ontwikkelde software die gerealiseerd is met het low-code platform van Outsystems. 
 • Je werkt mee aan het refinen van user stories.
 • Je zorgt dat bewuste keuzes worden gemaakt over het ontwikkelen van testautomatisering, en voert dit ook uit.
 • In onze producten en de manier op waarop ze gebruikt worden, zoek je continue naar verbeterpunten.
 • Je analyseert bugs.

Ben je benieuwd met wie je gaat samenwerken? Nou, bijvoorbeeld met Ivana Kucerova, Oguz Gezgin, Dennis in 't Veld en Berber Siersema. 


Functievereisten

Kun jij deze uitdaging aan? Dit zou helpen:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • 2 tot 4 jaar ervaring in het testen van software;
 • Je schakelt snel tussen verschillende stakeholders; je bent dan ook klantgericht en communicatief sterk;
 • Je werkt graag in een agile omgeving waarbij je veel met anderen samenwerkt;
 • Je hebt een kritische blik om problemen te achterhalen en terug te koppelen;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met testtool Tosca;
 • Ervaring met load en performancetesten is een plus;
 • Je hebt interesse in maatschappelijke ontwikkelingen en wil daar vanuit jouw kennisgebied een bijdrage aan leveren;
 • Goede analytische vaardigheden.

Wat bieden wij jou?

Ook al zijn de werkzaamheden binnen de functie nog zo afwisselend, wij snappen ook wel dat er meer nodig is om jou te laten solliciteren. Wat is er dan zo bijzonder aan het werken bij WoningNet? Allereerst heb je bij WoningNet niet gewoon een baan, jouw werk heeft impact. Jij verandert iedere dag de wereld van woningzoekenden. En onze missie verbindt alle WoningNet collega's. Hoe verschillend we ook zijn. Als Test Engineer krijg je bij WoningNet kans om je breed te ontwikkelen. Daarnaast krijg je ruim mogelijkheden om opleidingen te volgen en door te groeien binnen onze organisatie. Ook waar je werkt kun je grotendeels zelf bepalen. WoningNet werkt hybride, wat neerkomt op 50% van huis uit werken en 50% op kantoor. Wij hebben een “choose your own device” beleid.


Niet overtuigd? Je krijgt ook gewoon een marktconform salaris op basis van 36 uur per week. 


Dan zit er dus maar één ding op. Solliciteren maar!

Wij ontvangen graag je CV en motivatie. Heb je vragen? Donata Leeflang (HR/Recruitment) vindt het leuk om van je te horen op 06-51524079.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.