Overslaan naar content

Information Security Officer (ISO, 24 uur per week)

Hybride
 • Weesp
€ 4.366 - € 5.879 per maandICT

Functieomschrijving

Ben jij de gedreven Information Security Officer die onze digitale wereld veiliger wil maken? Wil je een centrale rol spelen bij WoningNet en Het Vierde Huis en ervoor zorgen dat informatiebeveiliging een essentieel onderdeel van onze bedrijfscultuur blijft. We nodigen jou uit om te reageren!

Dit ben jij toch?

Als Information Security Officer bij WoningNet is het jouw missie om de werking van ons ISMS te waarborgen en te verbeteren. Je bent verantwoordelijk voor onze digitale veiligheid, waarbij je een beveiligingsplan ontwikkelt en proactief risicoanalyses uitvoert. Door voortdurende risicomonitoring zorg je ervoor dat onze systemen beschermd zijn tegen potentiële bedreigingen. Je verstaat de taal van IT’ers en begrijpt de uitdagingen op dat vlak. Als Information Security Officer ben je een sparringpartner van onze organisatie en waar nodig word je betrokken bij verschillende projecten waarbij informatiebeveiliging een rol spelen. In deze functie werk je zeer nauw samen met de Functionaris Gegevensbeschermer, onze DevOps Architect, Jurist en Privacy Officer.

De Information Security Officer rapporteert rechtstreeks aan de Bestuurder.

Wat ga je doen?

 • Je leidt het ontwerp en de implementatie van informatiebeveiligingsmaatregelen binnen WoningNet en het Vierde Huis;
 • Je zorgt voor registratie, analyse en rapportage van informatiebeveiligingsincidenten;
 • Het opstellen van gedetailleerde risicoanalyses;
 • Creëren van een security-aware cultuur door middel van trainingen, bewustwordingsprojecten en regelmatige evaluaties;
 • Je draagt actief bij aan het ontwikkelen, in standhouden en oefenen van cyber resilience processen;
 • Realiseert en monitort informatiebeveiligingsassessments, -tests, -reviews en -audits.

Vereisten

Kun jij deze uitdaging aan? Dit zou helpen:

Je hart gaat sneller kloppen van informatiebeveiliging en je stelt alles in staat om de interne organisatie en collega’s te ondersteunen met jouw kennis en inzichten. Je denkt graag mee op beleidsmatig niveau.

 • WO/HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring richting Information Security Management of Information Technology, aangevuld met certificeringen op het gebied informatiebeveiliging of de wens om deze te behalen;
 • Aantoonbare ervaring met het uitvoeren van risicoanalyses;
 • Je zet je overtuigingskracht en je adviesvaardigheden in om de doelen van de organisatie, samen met de business, te bereiken en zorgt voor de rol zuiverheid;
 • Je neemt het voortouw vanuit een goed ontwikkeld organisatietalent en sterk ontwikkeld conceptueel vermogen;
 • Een positieve attitude: plezier uitstralen.

Over WoningNet

Wat is er zo bijzonder aan deze functie bij WoningNet? Bovenal heb je bij WoningNet niet zomaar een opdracht; jouw werk heeft écht impact. De schaarste op de markt van sociale huurwoningen is dagelijks in het nieuws. Jij maakt in deze rol deel uit van een organisatie die zorgdraagt voor een rechtvaardige verdeling van woningen en iedere dag de wereld van woningzoekenden verbetert. En deze missie verbindt alle WoningNet collega's; hoe verschillend we als individuen ook zijn. Als Information Security Officer heb je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Binnen deze afwisselende rol kun je grotendeels zelf je dagindeling bepalen. Ook waar je werkt kun je grotendeels zelf bepalen, WoningNet werkt hybride, 50% thuis en 50% op kantoor. Sinds maart 2022 werken wij vanuit een prachtig nieuw pand aan het water in Weesp op 5 minuten loopafstand van Station Weesp. WoningNet reikt je alle ingrediënten aan om er een fantastische uitdaging van te maken!

Een screening en het aanvragen van een VOG is onderdeel van de aanname procedure. Wij ontvangen graag je CV en motivatie. Heb je vragen? Donata Leeflang (HR/Recruitment WoningNet) vindt het leuk om van je te horen op 06-51524079.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of