Skip to content

Coördinator Laatste Kansbeleid (24-32 uur)

WeespHet Vierde Huis

Functieomschrijving


Wil jij als Coördinator Laatste Kansbeleid je kennis en expertise in de hulpverleningssector inzetten bij Het Vierde Huis?  

"Een ander huis, wanneer het echt nodig is". Dat is waar Het Vierde Huis voor staat. Wil jij samen met het team verder bouwen aan de beste dienstverlening bij urgente woonproblemen? Met onze uitgebreide vakkennis en jarenlange ervaring kunnen wij iedere gemeente en corporatie precies op maat ondersteunen. Dit doen wij met herstructureringsprojecten, urgentiedienstverlening, woonruimtebemiddeling van specifieke doelgroepen en ondersteuning bij overlastzaken. Onze urgentiedienstverlening staat voor persoonlijke aandacht, houvast en richting. Voor ieder mens met een urgent woonprobleem. 


Iedereen wil graag zorgeloos wonen. Toch lukt dat niet elke huurder even goed. Zo komt het geregeld voor dat huurders woonproblemen ervaren. Denk hierbij aan schulden, huurachterstanden en/of psychische problematiek. Uiteraard zetten woningcorporaties en gemeenten zich in om -samen met huurders- naar een passende oplossing te zoeken. Maar wat doe je als dat niet tot het gewenste resultaat leidt en een huisuitzetting dreigt?


Dit ben jij. Toch? 

Als Coördinator Laatste Kansbeleid bied je de ‘laatste kans’ aan huurders om direct aan de slag te gaan met hun woonproblemen en deze op te lossen. In de meeste situaties werk je voor de woningcorporaties, die jou benaderen. Jij bent de verbindende persoon, die ervoor zorgt dat alle partijen samenwerken aan hetzelfde doel. Dat is niet altijd even makkelijk, wél uitdagend. Zo moet je soms op korte termijn stevige gesprekken voeren met huurders en hard aan de slag om de juiste hulpverlening te organiseren. Door de juiste afspraken te maken, kom je tot een plan van aanpak en zorg je ervoor dat alle doelen binnen twee jaar worden behaald.


Een échte uitdaging
Het Laatste Kansbeleid is niet iets waar iedereen om vraagt. Jij weet daarom als geen ander hoe je heftige emoties kunt omzetten naar een constructief gesprek, om zo huurders het belang te laten inzien van het meewerken aan dit traject. Daarnaast zijn jouw coördinerende vaardigheden essentieel. Je organiseert regelmatig evaluaties en legt de afspraken en voortgang vast in het dossier. Zo zorg je ervoor dat het voor iedereen duidelijk blijft wat de doelen zijn en je tijdig kunt bijsturen als dat nodig is. Je hebt een gezonde dosis inlevingsvermogen, maar bent ook zakelijk ingesteld wanneer de situatie daarom vraagt. Mocht je interesse hebben om tussen de 24 en 32 uur per week te werken, dan kunnen er aanvullende werkzaamheden als Adviseur Woonzorg tot het takenpakket behoren.


De Coördinator Laatste Kansbeleid rapporteert aan onze Manager Het Vierde Huis, Hilmar Giesen. Zijn leidinggevende stijl is faciliterend en output gericht. Dit betekent dat jij als Coördinator Laatste Kansbeleid de vrijheid krijgt om je rol optimaal en naar eigen inzicht in te vullen.


Meer weten over Het Vierde Huis? Check https://www.hetvierdehuis.nl/.


Vereisten

Kun jij deze uitdaging aan?

Je staat stevig in je schoenen en bent een kei in het stellen van prioriteiten, want er komt nogal wat op je af in deze veelzijdige, afwisselende functie. Het spreekt je aan om snel te schakelen, je durft lastige beslissingen te nemen en weet te relativeren; een breed takenpakket weet je alleen maar te waarderen. 


Dit zou helpen:

 • HBO werk en denkniveau / afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening of Rechten;
 • 2-3 jaar ervaring in de hulpverlenerssector;
 • Kennis over huurrecht, huisvestingsverordening en/of Wet- en Regelgeving is een pre;
 • Kennis van de sociale kaart in diverse steden is een pre; 
 • Goede communicatieve vaardigheden, zelfstandigheid en een groot probleemoplossend vermogen;
 • Je hebt een kritische blik en beschikt over een hands-on mentaliteit;
 • Je vindt het leuk om nieuwe projecten op te zetten; 
 • Je bent organisatorisch sterk en kunt uitstekend overweg met moderne ICT en alle moderne communicatiemiddelen;
 • Je bent besluitvaardig, pragmatisch en resultaatgericht;
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs;  
 • Je hebt een gezonde dosis humor.


Wat bieden wij jou?

 Ook al zijn de werkzaamheden binnen Het Vierde Huis nog zo afwisselend, wij snappen ook wel dat er meer nodig is om jou te laten solliciteren! Wat is er dan zo bijzonder aan werken bij Het Vierde Huis? Allereerst heb je bij Het Vierde Huis niet gewoon een baan, jouw werk heeft impact. Jij verandert met het team iedere dag de wereld van woningzoekenden. En onze missie verbindt alle collega's. Hoe verschillend we ook zijn. Dit is dus dé kans om aan boord te komen en enorm veel te leren.


Het Vierde Huis stimuleert de persoonlijke ontwikkeling en opleidingswensen van haar medewerkers. Wij bieden een zelfstandige en veelzijdige functie in een ambitieuze organisatie. Ook waar je werkt kun je grotendeels zelf bepalen. Het Vierde Huis werkt hybride, wat neerkomt op 50% van huis uit werken en 50% op kantoor. Wij hebben een “choose your own device” beleid. Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de aanname procedure.


Dan zit er dus maar één ding op. Solliciteren maar!

Wij ontvangen graag je CV en motivatie. Heb je vragen? Donata Leeflang (HR/Recruitment) vindt het leuk om van je te horen op 06-51524079.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.