Business Controller

Functieomschrijving

Bij WoningNet is er een vacature beschikbaar voor een Business Controller. Ben jij een ervaren Business Controller die impact wil maken? Ons werkdomein en de markt waarin we acteren is door de huidige krapte enorm actueel. Wij geven je alle kansen jouw ervaring en kennis in te zetten voor onze missie: Een passend huis voor iedereen.


De Business Controller vervult een verbindende functie in onze organisatie. Hij/zij is mede verantwoordelijk voor het realiseren van de ondernemingsdoelen van WoningNet en Stichting Het Vierde Huis. Je ondersteunt en adviseert het MT en de interne organisatie gericht op zowel commerciële-, en strategische processen, als ook op interne en bedrijfsvoering processen. Je hebt een sterke focus op informatie voorziening waarbij je tijdig risico’s identificeert en bijsturing mogelijk maakt om de strategie en doelstellingen te realiseren.


Je helpt door vooral continue de vraag te stellen, of dat wat gedaan resp. voorgesteld wordt, optimaal bijdraagt aan het bereiken van de geformuleerde doelstellingen. Ook ontwikkel je een effectieve manier van rapporteren hierover, wat ook de externe toets kan doorstaan. Denk aan RvC en aandeelhouders enerzijds, maar ook klanten anderzijds. Binnen het werkveld van WoningNet treden voortdurend veranderingen op. IT-ontwikkelingen volgen elkaar snel op, alsook ontwikkelingen bij onze klanten, de corporaties. Om adequaat in te spelen op deze ontwikkelingen is het jouw rol als Business Controller om de consequenties en impact op de organisatie correct en tijdig in te schatten.


Jouw impact als Business Controller

Wat je als Business Controller wilt bereiken? Dat het MT over de juiste data beschikt om goed onderbouwde keuzes te maken. Uitdagend, want we zijn een datarijke, complexe organisatie met een grote behoefte aan inzichten op het juiste moment vanuit passend perspectief. Een organisatie die volop innoveert. Zowel in business projecten als in het controlling domein zelf. Hoewel het controlling framework staat, is er ruimte voor innovatie en verbetering. Bijvoorbeeld door aanbevelingen voor verbeteren van prijsbeleid, nieuwe (project)rapportages te ontwikkelen en/of door bestaande rapportages slim te combineren. Uiteraard voorzie je alle rapportages met gedegen adviezen en bewaak je de opvolging proactief. Ervaring met offerte- & contract reviews en kennis van de AVG zijn pre’s voor deze rol.


 • Je ziet uitdaging in het professioneel opzetten en uitbouwen van business control binnen onze organisatie;
 • Je weet strategische doelstellingen te vertalen in duidelijke KPI's. Analyseren en rapporteren van eventuele afwijkingen ten opzichte van forecasts en planning en hierop intern sturen;
 • Je signaleert ontwikkelingen in de markt en komt tot voorspellingen en aanbevelingen;
 • Verzorgen van project voortgangsrapportages en verzorgen van resultaat analyses op product- en team niveau voor ons management en klanten;
 • Je ondersteunt de manager F&C met betrekking tot het prijsbeleid en verzorgt pricing analyses;
 • Ondersteuning en review van business cases voorstellen.

De Business Controller rapporteert rechtstreeks aan onze Manager Finance & Control, Jerry Vliegenthart.

Functievereisten

Dit ben jij toch?

Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur kennis van AFAS of een vergelijkbaar ERP systeem. Daarnaast beschik je ook over de nodige stakeholdermanagement capaciteiten. Met jouw kennis en ervaring lever je een duidelijke bijdrage aan organisatieontwikkeling naar een klantgerichte, wendbare organisatie die voorspelbaar, schaalbaar, efficiënt en effectief is.


Kun jij deze uitdaging aan? Dit zou helpen:

 • Visie en strategisch denken; de huidige waarde propositie en strategische positionering ter discussie durven te stellen om zo een bijdrage te leveren aan de continuïteit en het toekomstig succes van onze organisatie.
 • Analytisch sterk; geen kans tot verbetering ontglipt jou en je weet deze kansen goed te analyseren en te vertalen naar oplossingen;
 • Resultaatgericht; je zorgt dat projecten afgerond worden en blijft daarbij mens- en klantgericht;
 • Communicatief sterk; je hebt een flexibelere blik, is toekomst gericht en bent een sterke communiceerder met overtuigingskracht.
 • Organisatiesensitief; jij begrijpt onderliggende problemen, kansen en politieke krachten binnen de organisatie en houdt hier rekening mee bij het doen van voorstellen of het nemen van beslissingen;
 • Proactief en ondernemend; jij draagt uit eigen initiatief verbetervoorstellen aan;
 • Energiek, enthousiast en open; je hebt een warme persoonlijkheid, waarmee je makkelijk verbinding maakt.

Wat bieden wij jou?

Wat is er zo bijzonder aan deze opdracht bij WoningNet? Bovenal heb je bij WoningNet niet zomaar een opdracht; jouw werk heeft écht impact. Jij maakt in deze rol deel uit van een organisatie, die iedere dag de wereld van woningzoekenden verbetert. En deze missie verbindt alle WoningNet collega's; hoe verschillend we als individuen ook zijn. Als Business Controller heb je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Binnen deze afwisselende rol kun je grotendeels zelf je dagindeling bepalen. Ook waar je werkt kun je grotendeels zelf bepalen, WoningNet werkt hybride, thuis en op kantoor. WoningNet reikt je alle ingrediënten aan om er een fantastische nieuwe uitdaging van te maken!


Wij ontvangen graag je CV, motivatie. Heb je vragen? Donata Leeflang (HR/Recruitment WoningNet) vindt het leuk om van je te horen op 06-51524079.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt echt niet op prijs gesteld.