BI Consultant

Functieomschrijving

Binnen ons team Service Delivery is een vacature beschikbaar voor een nieuwe enthousiaste collega. Service Delivery levert onder andere BI-producten aan onze klanten. Dit zijn met name woningbouwcorporaties en regionale samenwerkingsverbanden. Deze producten ontwikkelen wij op basis van de data in ons datawarehouse, en geven inzicht in bijvoorbeeld zoekgedrag van woningzoekenden en verhuisbewegingen. Hiermee voorzien we woningbouwcorporaties van marktgegevens en zijn zij beter in staat beleid op te stellen en te sturen op het gebied van woonruimteverdeling in een momenteel krappe woningmarkt.

 

Dit ben jij. Toch?

Je bent gek op cijfers en houdt van jongs af aan al van puzzelen! Jij wordt gedreven door een enorme nieuwsgierigheid en creativiteit en bent in staat om snel te schakelen. Met jouw kennis en ervaring weet je data te vertalen naar concrete business-kansen of managementinformatie. Je helpt onze klanten naar een effectieve verbetering van hun (markt)positie. Niet alleen vertaal je inzichten naar kansen, maar ook ontwerp en implementeer je business intelligence-oplossingen. Bovendien krijg je energie van het contact met onze klanten. Jouw werk heeft impact.

 

Een dag uit het leven van onze BI Consultant

De BI Consultant bouwt als onderdeel van het Service Delivery team mee aan het ontwikkelen van rapportages en is gericht op datamanagement. Het werkterrein richt zich op de (nieuwe) ontwikkelingen in het vakgebied waar het gaat om het aggregeren, verstrekken, beveiligen, beheersen, benaderen en analyseren van data én op het adviseren over datavraagstukken. Je weet datastromen en datastructuren te doorgronden, legt verbanden tussen datastromen uit verschillende systemen en adviseert over datavraagstukken. Je zorgt voor tevreden klanten door het leveren van juiste informatie, waarbij niet alleen de inhoud maar ook een geschikte vormgeving van essentieel belang is. Om dit te bereiken onderhoud je niet alleen tijdens de uitvoering van je opdrachten intensief contact met je klanten, maar ondersteun je onze commercieel managers ook bij acquisitie.

 

Je vindt het leuk om samen met collega’s te sparren over hoe je de beschikbare data kunt vertalen naar waardevolle managementinformatie en op welke wijze deze informatie het beste kan worden vormgegeven met onze BI Tool (Microstrategy).

 

Vereisten

Kun jij deze uitdaging aan? Dit zou helpen:

Je hebt een passie voor het analyseren van data. Gestructureerd werken is daarom vanzelfsprekend voor jou. Ervaring met BI-tooling is een must. Om onze markt goed te begrijpen is het handig als je ervaring hebt met volkshuisvesting. Heb je deze kennis nog niet, dan verzorgen wij intern een snelle cursus volkshuisvesting!
 

  • HBO/WO opleiding, sociale geografie, sociale wetenschappen, econometrie of een demografische achtergrond zou goed passen;
  • Ervaring met het werken met databases;
  • Ervaring in het bewerken en analyseren van data;
  • Goede communicatieve vaardigheden; je bent proactief en initiatiefrijk:
  • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, onze voertaal is Nederlands;
  • Je vindt het prettig om zelfstandig te werken en daarnaast onderdeel te zijn van een team waarin samenwerken centraal staat;
  • Je werkt gestructureerd.

 

Wat bieden wij jou?

Ook al zijn de werkzaamheden binnen de functie van BI Consultant nog zo afwisselend, wij snappen ook wel dat er meer nodig is om jou te laten solliciteren. Wat is er dan zo bijzonder aan het werken bij WoningNet? Allereerst heb je bij WoningNet niet gewoon een baan. Jouw werk heeft impact! Jij verandert iedere dag de wereld van woningzoekenden. En onze missie verbindt alle WoningNet collega's. Hoe verschillend we ook zijn.

 

Niet overtuigd? Je krijgt ook gewoon een salaris. Voor deze functie bedraagt het salaris afhankelijk van ervaring tussen de € 3.445,- - € 4.531,- op basis van 36 uur per week. Werktijden zijn tijdens kantooruren, 24 vakantiedagen. Reiskostenvergoeding en pensioenregeling. Je ontvangt reiskostenvergoeding vanaf 11 km enkele reis woon-werkverkeer. 

 

Dan zit er dus maar één ding op. Solliciteren maar!  

Wij ontvangen graag je CV en motivatie. 

Heb je vragen? Geef ons een belletje.  Dirk Jan Zethof (manager IT & Service Delivery) vindt het leuk om van je te horen: +316 25 007 357.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.