Agile Coach (28-36 uur)

Functieomschrijving

WoningNet is volop in beweging en ontwikkeling, daarom zijn we op zoek naar een Agile Coach! Heb jij eigenlijk altijd al willen werken in een maatschappelijke relevante omgeving? Ben jij een Agile Coach (28-36 uur) die samen met een team van professionals impact wil maken?  Bij WoningNet geven we je alle kansen jouw kennis in te zetten voor onze missie: Een passend huis voor iedereen. 


Jouw impact als Agile Coach

Als Agile Coach help je teams bij de ontwikkeling van onze producten & diensten en in het succesvol laten groeien van het zelforganiserende karakter van de teams. Door (proces)verbeteringen te initiëren, teams, Scrum Masters en stakeholders te verbinden en mensen te inspireren nieuwe dingen te proberen, bouw je aan een optimale samenwerking en voortgang. Je begeleidt en coacht teams, Product Owners en stakeholders tijdens verschillende meetings. Daarnaast coach je individuele medewerkers op het gebied van zelfontwikkeling.


Je werkt proactief samen met de Scrum Masters en RTE, bent ambassadeur van het SAFe agile gedachtegoed en laat geen mogelijkheid onbenut om de organisatie te coachen en te faciliteren in het continu verbeteren. De Agile coach is binnen WoningNet verantwoordelijk voor het op correcte wijze uitvoeren van de Scrum aanpak. Daarbij geef je feedback op houding en gedrag en draag je het Agile gedachtegoed uit in alles wat je doet. Kun jij niet wachten om impact te maken met jouw passie voor Agile verandering?


Je rapporteert in deze functie aan onze Manager Operations, Gonny Dunnink. Haar leidinggevende stijl is faciliterend en output gericht. Dit betekent dat jij als Agile Coach de vrijheid krijgt om je rol optimaal en naar eigen inzicht in te vullen.

Functievereisten

Kun jij deze uitdaging aan? Dit zou helpen:


  • HBO+ werk-en denkniveau;
  • Ruime kennis op het gebied van Agile, Scrum en SAFe en bij voorkeur enkele jaren ervaring als Release Train Engineer, Scrum Master of Verandermanager;
  • Het verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen om draagvlak te creëren en de organisatie mee te krijgen in de volgende stap in de Agile transitie;
  • Organisatiesensitiviteit en ervaring in het begeleiden van complexe projecten en processen met diverse stakeholders;
  • Flexibiliteit en het vermogen om creatief en oplossend te denken;
  • Oplossingsgericht: gericht op het wegnemen van belemmeringen;
  • Samenwerken: focus op een goede samenwerking;
  • Positieve attitude: mensgericht leiderschap en plezier uitstralen.

Wat bieden wij jou?

Ook al zijn de werkzaamheden binnen de functie nog zo afwisselend, wij snappen ook wel dat er meer nodig is om jou te laten solliciteren. Wat is er dan zo bijzonder aan het werken bij WoningNet? Allereerst heb je bij WoningNet niet gewoon een baan, jouw werk heeft impact. Jij verandert iedere dag de wereld van woningzoekenden. En deze missie verbindt alle WoningNet collega's; hoe verschillend we als individuen ook zijn. Als Agile Coach heb je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Ook waar je werkt kun je grotendeels zelf bepalen, WoningNet werkt hybride, 50% thuis en 50% op kantoor. 


Dan zit er dus maar één ding op. Solliciteren maar!

Wij ontvangen graag je CV en motivatie. Heb je vragen? Donata Leeflang (HR/Recruitment WoningNet) vindt het leuk om van je te horen op 06-51524079. 


Over WoningNet

WoningNet is hét shared service center op het gebied van de woningmarkt. We hebben uitgebreide ervaring met woonruimtebemiddeling, doen gedetailleerd marktonderzoek, ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuw beleid en geven waar nodig advies. Zo brengen we vraag en aanbod op de woningmarkt snel, slim en slagvaardig samen. De kracht van WoningNet is samenwerking. Wij zijn al jarenlang dé betrouwbare partner van meer dan 200 woningcorporaties in heel Nederland. In totaal werken 130 medewerkers bij WoningNet in Weesp.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.