Skip to content

Adviseur Woonzorg (20-36 uur)

WeespHet Vierde Huis

Functieomschrijving


Wil jij als Adviseur Woonzorg je kennis en expertise combineren met het maken van maatschappelijke impact? Heb je daarnaast altijd al willen werken in een maatschappelijk relevante omgeving en wil jij echte klantwaarde leveren? Kom impact maken als Adviseur Woonzorg bij Het Vierde Huis! 


"Een ander huis, wanneer het echt nodig is". Dat is waar Het Vierde Huis voor staat. Wil jij samen met het team verder bouwen aan de beste dienstverlening bij urgente woonproblemen? Met onze uitgebreide vakkennis en jarenlange ervaring kunnen wij iedere gemeente en corporatie precies op maat ondersteunen. Dit doen wij met herstructureringsprojecten, urgentiedienstverlening, woonruimtebemiddeling van specifieke doelgroepen en ondersteuning bij overlastzaken.


Dit ben jij. Toch?

Stel je voor dat je een urgentieverklaring wilt aanvragen, omdat je dringend een andere woning nodig hebt. Wanneer heb je dan recht op een urgentieverklaring? Zo ja, op welke termijn? Dit soort cases worden straks zonder probleem door jou opgepakt. Samen met een team van collega’s zorg je op efficiënte wijze voor ondersteuning op het gebied van urgente woonproblemen. Je hebt inlevingsvermogen, maar bent duidelijk in het geven van informatie over wat wel en niet kan.


Naast dit soort aanvragen is er meer:

Vergunninghouders worden door het COA aangemeld voor huisvesting, gemeenten en woningcorporaties hebben een taak in het verdelen van de huisvesting hierin, jij speelt daarin een belangrijke rol dat de juiste informatie bij de juiste partijen terecht komt. Zo zijn er nog meer werkzaamheden waarin van jou gevraagd zal worden om ervoor te zorgen dat verschillende organisaties bij jou uitkomen voor het bemiddelen van een woning voor bijzondere doelgroepen bijvoorbeeld.  Voor de Stadsregio Amsterdam ontvangen we aanvragen voor start- en situatiepunten. Aan jou de mooie taak om deze aanvragen te beoordelen. Er komen flink wat aanvragen binnen, dus je weet je werk goed te organiseren en overzicht te houden.


Een dag in het leven van onze Adviseur Woonzorg.

Elke dag is anders! De basis van je werk is er op gericht aanvragen zo goed mogelijk af te handelen en advies te geven aan klanten over hun vraag. Urgentie dossiers draag je zo compleet mogelijk aan bij de urgentiecommissie van de verschillende gemeenten. Je vindt het leuk om contact te hebben met veel verschillende partijen; zo heb je zowel contact met woningzoekenden, hulpverleners, gemeenten als met woningcorporaties. Het kan zo maar zo zijn dat je regelmatig werkzaam bent op locatie van bijvoorbeeld een gemeente om klantadvies gesprekken te voeren of om een vergadering bij te wonen van de urgentiecommissie. Vond je het schrijven van opstellen vroeger op school al leuk? Dan kun je los, want een kundige, scherpe pen is erg handig bij het schrijven van een advies of verweer bij een bezwaarprocedure.


Vereisten

Kun jij deze uitdaging aan?

Je hebt een gezonde dosis inlevingsvermogen, een proactieve instelling en bent een communicatief wonder. Uiteraard ben je klantgericht: je uitgangspunt is om woningzoekenden op een empathische wijze te woord te staan. Je kunt snel schakelen en vindt het een sport om al je dossiers op orde te hebben. Je maakt je nieuwe wet- en regelgeving snel eigen en het ligt je om kritische vragen te stellen.  


Dit zou helpen:

 • HBO werk en denkniveau/afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening of Rechten;
 • 2-3 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis over de huisvestingsverordening;
 • Je hebt een kritische blik en beschikt over een hands-on mentaliteit;
 • Je bent analytisch en bent in staat om het probleem van woningzoekenden snel scherp te krijgen;
 • Je bent organisatorisch sterk en hebt goed ontwikkelde (digitale) administratieve vaardigheden;
 • Je weet in begrijpelijke taal procedures en regelgeving toe te lichten;
 • Je bent resultaatgericht, enthousiast en betrokken;
 • Je hebt kennis en ervaring met Office365;
 • Je bent beschikbaar tussen de 20 en 32 uur per week; 
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Wat bieden wij jou?

Ook al zijn de werkzaamheden binnen Het Vierde Huis nog zo afwisselend, wij snappen ook wel dat er meer nodig is om jou te laten solliciteren! Wat is er dan zo bijzonder aan werken bij Het Vierde Huis? Allereerst heb je bij Het Vierde Huis niet gewoon een baan, jouw werk heeft impact. Jij verandert met het team iedere dag de wereld van woningzoekenden. En onze missie verbindt alle collega's. Hoe verschillend we ook zijn. Dit is dus dé kans om aan boord te komen en enorm veel te leren.


Het Vierde Huis stimuleert de persoonlijke ontwikkeling en opleidingswensen van haar medewerkers. Wij bieden een zelfstandige en veelzijdige functie in een ambitieuze organisatie. Ook waar je werkt kun je grotendeels zelf bepalen. Het Vierde Huis werkt hybride, wat neerkomt op 50% van huis uit werken en 50% op kantoor. Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de aanname procedure.


Niet overtuigd? Je krijgt ook gewoon een marktconform salaris op basis van 36 uur per week.


Dan zit er dus maar één ding op. Solliciteren maar!

Wij ontvangen graag je CV en motivatie. Heb je vragen? Donata Leeflang (HR/Recruitment) vindt het leuk om van je te horen op 06-51524079.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar